Com ajuda l’ Osteopatia als nadons i nens

Osteopatia nadons

Quan neix un nen / a, se li realitzen les revisions que dicta la medicina alopédica, es lliura el nadó als feliços pares, indicant-los unes premisses bàsiques pel que fa a aquests i altres   revisions que haurà de passar el seu fill i ….. tots cap a casa.

A casa, el nadó no dorm bé, plora constantment, està restret, té còlics, li costa respirar, etc.

Davant aquest tipus de situacions, els pares van al pediatre, el qual, després de comprovar que el nen / a no té febre, ni presenta infeccions en oïda, nas i gola, els tranquil · litza dient-los: no té res, se li passarà en uns dies. Aquests dies, de vegades, es converteixen en mesos i fins i tot anys. De vegades, aquesta patologia que es va saber diagnosticar i tractar, marcarà de per vida a aquesta persona.

Els nadons i nens / es pateixen dolors de tota mena (de cap, articulars, viscerals, etc.), S’estressen, es deprimeixen i en definitiva, pateixen les mateixes patologies que els adults. L’únic problema és que els nadons i nens / es petits / es no parlen i no poden queixar-se i / o explicar com els adults. Simplement ploren, no dormen bé, regurgiten, no mengen, vomiten, pateixen mucositats, al · lèrgies, afeccions respiratòries, etc.

Els pediatres, les llevadores, els osteòpates i en definitiva, tota persona relacionada amb la salut i cura dels nens / es, haurien de saber que 9 de cada 10 nadons que neixen pateixen patologies susceptibles de ser tractades per un osteòpates qualificat. Patologies que, de ignorar, marcaran la infància, adolescència i l’etapa adulta d’aquest ésser viu, tan ignorat habitualment.

L’osteopatia pediàtrica és una branca, dins de l’osteopatia, de coneixement obligat per a tot osteòpata com cal. L’osteopatia d’alt nivell, tant a Europa com als Estats Units, inclou de base dels coneixements pediàtrics en els seus programes de formació. Per això cal desconfiar de la formació rebuda per tot osteòpata que no disposi dels coneixements suficients per atendre un nen / a.

L’osteopatia, ofereix un ampli ventall de possibilitats terapèutiques per supervisar, tractar i donar suport als nadons, nens / es i adolescents en una multiplicitat d’afeccions típiques en cada etapa de la vida. La dolçor i la qualitat del tacte amb què es realitzen aquest tipus de tècniques, garanteix i avalen la confiança que els pares dipositen en els professionals que ens dediquem al tractament manual d’aquests petits pacients, els SEUS FILLS.

L’enfocament osteopàtic del pacient pediàtric es basa en la filosofia i els principis osteopàtics. Els osteòpates pediàtrics utilitzen l’avaluació neuromusculoesquelética, cranial, visceral i el tractament de manipulacions orientades a identificar, tractar i intentar corregir la mecànica estructural, cranial i visceral ineficaç.

L’osteopatia dedicada al tractament dels nadons i nens / es permet, primer, recuperar malalties i disfuncions en els nostres pacients i segon, evitar amb això les seqüeles inevitables que podrien marcar el seu equilibri i posterior desenvolupament. És important remarcar que la immensa majoria de les patologies que pateixen els adults són seqüeles no tractades, adequadament, de patologies sofertes durant la infantesa.

Francisco Fajardo osteópata, DO

Deixeu un comentari